Arjen van El

Arjen’s loopbaan startte in Arnhem waar hij in 1991 aan het ArtEZ Conservatorium afstudeerde als jazzsaxofonist. Hij combineerde vanaf het begin een podiumcarrière met werk als docent.

Tijdens zijn studie startte hij met studiegenoten de band Capelino (Hot Club de France). Ze speelden veel tijdens jazzfestivals, waaronder het North See Jazz. Ze maakten 3 cd’s, waaronder 1 met de wereldberoemde violist Stephane Grappelli.

Gedurende de jaren daarna speelde Arjen in verschillende formaties, waaronder Triologie, de tienmansformatie Pee Bee & the Night Train (met o.a. gastoptredens van Georgie Fame) en Mosquito Jazz. Verder speelde hij regelmatig met Boogiewoogie-pianisten Jaap Dekker en Eric-Jan Overbeek.

In 2010 richtte Arjen zijn eigen saxofoonschool op. Hij geeft les in alle soorten saxofoons (sopraan, alt, tenor, bariton) en besklarinet.  Ook is hij oprichter en muzikaal leider van saxofoonorkest Deventer Sax Department.

In 2012 startte hij samen met trompettist Arjan Stam in Deventer de succesvolle jazzconcerten-reeks Taste of Jazz. Elke maand een andere formatie met een andere smaak op het podium. Arjen speelde er zelf met grote namen zoals Greetje Kauffeld, Jan Wessels, Bert van den Brink, Bart Tarenskeen en Wim de Vries.

Samen met Iris van de Kamp startte Arjen in 2013 Muziekhuis Deventer op. Deze locatie biedt voorzieningen voor muziekdocenten die lesgeven vanuit een eigen praktijk. Vanuit het Muziekhuis worden diverse innovatieve projecten georganiseerd, bijvoorbeeld voor ouderen en migrantenmuzikanten. Muzikanten en ensembles kunnen losse ruimtes huren voor workshops en repetities.