Saxofoonschool

Zelf saxofoon leren spelen is een geweldige ontdekkingsreis.

Je kunt een hele nieuwe wereld ontdekken van ritme, melodie, klankkleur. Het is uitdagend deze te vinden en met je sax tot leven te blazen.

Je kunt al beginnen als je 8 jaar bent (of eerder als je tanden al gewisseld zijn). Maar als je boven de 60 bent, ben je ook van harte welkom. Ook dan kan het leren bespelen van een saxofoon onvoorstelbaar veel plezier en ontspanning opleveren. We beginnen zonder boek en met cd. Dit om je oren zo te trainen dat je in staat bent zonder bladmuziek te spelen wat je hebt uitgezocht, of in je hoofd hebt.

Tijdens de lessen werken we aan het luisteren naar muziek, aan toonvorming, de techniek van het bespelen van je instrument, ritmiek, het leren lezen van bladmuziek en improvisatie. Je maakt kennis met diverse stijlen muziek. Ter ondersteuning werken we met lesmethoden met meespeel-cd’s, begeleidings software en diverse overige materialen. Er wordt geprobeerd je zo te leren spelen dat je snel en zelfstandig in een band of orkest kunt spelen.

Wanneer je de basisbeginselen van het saxofoonspelen onder de knie hebt, kun je de keuze maken om je verder te ontwikkelen in het lichte muziekgenre (pop, jazz, blues, latin). Je kunt dan bijvoorbeeld in een big band gaan spelen, in een popband of als saxofonist in een jazzcombo. Ook is het mogelijk om in het saxofoonorkest Deventer Sax Department te gaan spelen.

Naast saxofoonlessen geeft Arjen ook lessen besklarinet.

Lijkt saxofoonles je wat? Probeer een gratis proefles!

Prijzen

Voor privélessen:

30 minuten
2625
30 minuten privéles. Prijs exclusief BTW.
45 minuten
3938
45 minuten privéles. Prijs exclusief BTW.
60 minuten
5250
60 minuten privéles. Prijs exclusief BTW.

Leerlingen vanaf 21 jaar zijn BTW-plichtig.

Saxofoon spelen is super leuk! Les is nooit saai en ik vind Arjen heel aardig.

Lise, 9 jaar

Lestijden

De lessen kunnen wekelijks of om de week ingepland worden. Tijdens de vakantie van het basisonderwijs zijn er geen lessen.
Op verzoek kunnen er ook lessen in kleine groepjes worden ingepland.

Locatie

de Fermerie

Muggeplein 9, 7411 NW Deventer

Algemene voorwaarden